El carbassó és una verdura, el fruit de la Cucurbita pepo, una planta anual herbàcia de la família de les cucurbitàcies. És originària d'Amèrica on era un dels principals conreus dels pobles indígenes precolombins. Actualment ha passat a formar part de la cuina mediterrània. És una planta aquosa amb només 15 calories per 100 grams. Conté moltes vitamines i potassi. És una planta de fàcil conreu i ràpid creixement però que necessita molta aigua. Els carbassons s'agafen immadurs perquè si no perden les qualitats gustatives. El fruit, el carabassó, és en forma de pepònide (com la resta de les cucurbitàcies) molt allargat i de grans dimensions quan està madur és de color groc amb moltes llavors.
CLASSIFICACIÓ CIENTÍFICA:
Regne: Plantae
Divisió: Magnoliophyta
Classe: Magnoliopsida
Ordre: Cucurbitales
Família: Cucurbitaceae
Gènere: Cucurbita
Espècie: C. pepo
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada