divendres, 16 de juliol del 2010

EL CARABASSÓ 

El carbassó és una verdura, el fruit de la Cucurbita pepo, una planta anual herbàcia de la família de les cucurbitàcies. És originària d'Amèrica on era un dels principals conreus dels pobles indígenes precolombins. Actualment ha passat a formar part de la cuina mediterrània. És una planta aquosa amb només 15 calories per 100 grams. Conté moltes vitamines i potassi. És una planta de fàcil conreu i ràpid creixement però que necessita molta aigua. Els carbassons s'agafen immadurs perquè si no perden les qualitats gustatives. El fruit, el carabassó, és en forma de pepònide (com la resta de les cucurbitàcies) molt allargat i de grans dimensions quan està madur és de color groc amb moltes llavors.



CLASSIFICACIÓ CIENTÍFICA:


Regne:         Plantae




Divisió:       Magnoliophyta




Classe:         Magnoliopsida




Ordre:           Cucurbitales




Família:        Cucurbitaceae




Gènere:          Cucurbita




Espècie:          C. pepo


Marta Viaña Sanz































































































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada